Húsleves

Hozzávalók: 1 tyúk, 30 dkg marhahús, 1 hagyma, 3 marhahúsleveskocka, 20 dkg leveszöldség, 10 dkg zeller, zellerzöld, petrezselyemzöld, só, bors, 3 ek olaj, szerecsendió, csombor.

Elkészítés:
A leveszöldséget kis kockákra vágom. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpirítom és ráteszem a zöldséget. Hozzáöntök fél liter vizet és 10 percig főzöm. A marhahúst kockákra vágom és néhány szem borssal fél liter vízben felteszem főni. 60 percig főzöm. Ezután hozzáadom a feldarabolt tyúkot, sót, csombort, zellerzöldet, petrezselyemzöldet és a szerecsendiót, majd puhára főzöm. Hozzákeverem a leveszöldséget, felfőzöm, majd a tálalás előtt a levest csomborlevelekkel és petrezselyemzölddel szórom meg.

Beküldte: Engi Mihály

Brassó megye Bihar megye Fehér megye Hargita megye Hunyad megye Kolozs megye Máramaros megye Maros megye Kovászna megye Szilágy megye

Térképes kereső


Mozgassa az egérkurzort a térképen
Ajánlat
Siménfalva
Kajántó
Tekerőpatak
Szaplonca

Fotók