Puliszka

Hozzávalók: Fél kg kukoricaliszt, 20 dkg füstölt szalonna, só. 

Elkészítés:

Egy liter lobogó sós vízbe teszem a kukoricalisztet és állandóan kevergetve sűrű kásává főzöm. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom és kisütöm. Egy tűzálló edény kizsírozok a kisült szalonnazsírral. A maradék szalonnazsírba belemártogatom az evőkanalat és kanálnyi nagyságú gombócokat szakítok vele a kukoricakásából és a tűzálló edénybe rétegzem őket. A puliszka lehet körete a hagymás rostélyosnak, vagy szaftos húsoknak

Beküldte: Engi Mihály

Brassó megye Bihar megye Fehér megye Hargita megye Hunyad megye Kolozs megye Máramaros megye Maros megye Kovászna megye Szilágy megye

Térképes kereső


Mozgassa az egérkurzort a térképen
Ajánlat
Gyulafehérvár
Marosvásárhely
Gyergyóújfalu
Hilib
Páncélcseh

Fotók