Bitai Vendégház

Bitai Vendégház (1) Bitai Vendégház (2) Bitai Vendégház (3) Bitai Vendégház (4) Bitai Vendégház (5) Bitai Vendégház (6) Bitai Vendégház (7) Bitai Vendégház (8) Bitai Vendégház (9) Bitai Vendégház (10) Bitai Vendégház (11) Bitai Vendégház (12) Bitai Vendégház (13)
Bitai Vendégház adatai:
cím:
Bitai Vendégház
517610   Torockó
Torocko nr.1
telefon:
0040 258-862-791, 0040 726-379-008, 0040 258-768-335
nyitva:
márc. 1. - okt. 31.
szállás típusa:
panzió **, panzió, falusi szálláshely 2 napraforgós, falusi szálláshely, vendégház
férőhely:
7 szoba (17 ágy)
tájékoztató árak:
14 EUR / fő reggelivel
20 EUR / fő félpanzióval
25 EUR / fő teljes ellátással

ismertető

Fedezze fel a faluturizmus igazi ízét, zamatát Torockón, ahol a Nap is kétszer kel.

Vendégházunk a XIX. században épűult, az akkori hagyományos stílusban, kizárólag kőből és fából. E hagyományos megörzéséért a kulturális világörökség részévé nyilvánitották és Europa-Nostra díjban részesült.

Kedves kirándulók Nevem Bitai László, az önök házigazdája vagyok feleségemmel, Bitai Magdával együtt. Röviden leírom a panzió történetét.

1999-ben úgy döntöttünk, hogy veszünk Torockón egy házat, hétvégi pihenésre szánva. Akkoriban még csak egy elhanyagolt kis lak volt az egész, istállóval meg csűrrel. Nekifogtunk kipofozni , szépítgetni, minden hétvégét Torockón töltöttük. A faluban sok turista kezdett megfordulni a következő években, hiszen a falu összképe nagyon vonzó, legtöbb ház azonos homlokzattal és stílussal rendelkezve.

A mi panziónk is ezen házak közé tartozik,   házak melyek az Europa Nostra díjat is elnyerték és a Világörökség részévé nyílvánították őket. A régi hagyományok még ma is élnek a faluban, a népviselettel együtt. Nyaraljon hát Ön is Europa Nostra díjas házban, szívjon a Torockói friss levegőből, érezze át nálunk a falusi turizmus igazi ízét, zamatát.

  • Az udvarról kinézve a Székelykő tárul elénk. A Székelykő az oka annak hogy a Nap "kétszer kel" Torockón.                                                      
  • Szobáink régi-módi gerenda - mennyezetüek és jelenleg 17 fő számára tudunk kényelmes alvóhelyet biztositani bennük.                                                           
  • Választhat 2,3 vagy 4 ágyas szobák közül, melyek mind a ház tornácára nyílnak.                                          Vendégeink kényelmét szolgálva, minden szoba fürdőszobával rendelkezik.                                                            
  • Az étkezést 36 fős éttermünkben biztositjuk. Kovácsolt-vas csillárai és rusztikus díszelemei kellemesé teszik az ottlétét.
  • Zárt parkolási lehetőség 5 kisautó számára van (udvaron belül). Ugyancsak az udvaron szalonna-sütésre kialakitott tűzhely talalható.

Átutazó csoportoknak (35-40 személynek) étkezést biztositunk.
Fűtési szezonban + 1 Euro

Bitai Vendégház tulajdonságai

Beszélt nyelvek: magyar, román

Szoba paraméterei: WC, zuhanyzó / fürdőkád, internet

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, ebédlő, zárt parkoló, TV, telefon, kert, udvari tűzhely, kutya/macska bevihető, társalgó, grillezési lehetőség, sakk, asztali tenisz, grillező, kerti bútorok, kerti terasz, játszóhely, kosárlabdapálya, kézilabdapálya, játszótér

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, kávéház, parkoló, buszparkoló, síelés, természetjárás, erdő/park, vízpart, múzeum, vár, emlékmű, posta, pénzváltás, benzinkút, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, egészségügyi szolgáltatás