Miklós Panzió

Vendégház Rózsaszín szoba Zöld szoba Miklós Panzió (4) Nappali Nappali Felső fürdőszoba Alsó fürdőszoba Alsó fürdőszoba Citromfák Udvar Borospince Muskátlik
Miklós Panzió adatai:
cím:
Miklós Panzió
Várasfenes
523
telefon:
0040 740-708-457, 0040 770-934-002, 0040 359-806-946
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
falusi szálláshely
férőhely:
4 szoba (8 ágy)
tájékoztató árak:
4000-4500 HUF / fő félpanzióval

ismertető

Várasfenes a Bihar megye Déli részén a Bélihegység és a Bihari-havasok között elterülő Fekete-Körös völgyében, a Belényesi medencében fekvő község.

A tiszta ozondús levegőt a fenyő és lombhullató erdő bíztositja ami körülveszi a csobbanó hegyi patak partján, vadregényes hegyek alján elhelyezkedő falut.

Szolgáltatások:

A vendégek részére 2 saját WC és 2 fürdőszoba biztositott. Vendégeink figyelmébe ajánljuk a felújtitott nappalinkat, valamint az átalakitott különbejáratú szobáinkat.

A házigazda családias környezetben fogadja a vendégeket ahol a szőlővel befuttatott hüvös udvaron jól lehet kikapcsolódni a világ zajától. A családi házhoz egy fóliaház is tartozik, ahonnan a vendég maga szedheti la a kívánt zöldséget és gyümölcsöt.

Szállás és étkezés:

A magyar határhoz való közelsége miatt a falu igénybe vehető, mint első szálláshely az Erdély belsejébe tartó vendégek számára, de alkalmas többnapi itt tartózkodásra is, mivel innen csillagtúraszerüen bejárható a környék.

Az év bármely időszakában igény szerint félpanziós ellátást bíztositunk. Megkostólhatóka helyi magyar konyha jellegzetes ételei.

Látnivalók:

  • A fenesi vár északi oldalán egy bástyatorony és a hozzá vezető fal áll csonkán, romosan. Ezen kívűl més látható a kivül négyszög, belül kör alaprajzú öregtorony romja, valamint a kapu mellett a palotáház épülete. A várat 1244 körül épitették IV Béla uralkodása alatt, és 1711-ben rombolták le.
  • A Medve Barlang Várasfenestől 22 km-re található, Délkelet-Europa legszebb csepkőbarlangja. A Medve barlang úgy méreteivel (1,5 km), mint a formák és változatosságával kápráztat el bennünket. Ez a barlang, az egyetlen Romániában, mely a legtöbb barlangi medvétől származó ősi lelet, mely medvefajz már 15-20.000 éve kihaltnak nyilvánitották.
  • A Mézgedi Csepkőbarlang 17 km-re található, 4750 m hosszúságú, több szintes barlang, csak vezetővel látogatható valamint egyéni világitóeszközök szükségesek.
  • Jégbarlang (Scărişoara) 75 km-re, ahol állandó hőmérséklet 0°C és 10-15 m vastagságú jég található, az örök tél birodalma.
  • Biharfüred (Stâna de Vale) Várasfenestől 28 km-re található, a Bihari-hegység Ény-i részében a Jád patak forrásvidékén. A szépséges Biharfüred a Csodaforrással, egy festői szépségű táj a hatalmas fenyő erdőkel, mezők és tisztások és az 1100 m-ews hegyekel.
  • Rozsdaszakadék
  • Csodavár
  • A Belényesi gyógyfürdő

Skype címünk: miklosjanos1

Miklós Panzió tulajdonságai

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, önellátó, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, konyha, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, ebédlő, zárt parkoló, TV, kert, udvari tűzhely, társalgó

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, gyorsétterem, kávéház, parkoló, buszparkoló, síelés, vadászat, horgászat, természetjárás, erdő/park, strand, vízpart, szolárium, múzeum, vár, emlékmű, mozi, posta, pénzváltás, benzinkút, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, egészségügyi szolgáltatás