Caládi Ház - Falusi szálláshely

Hangulatos udvar Romantikus hangulatban Hálószoba 1 Hálószoba 2 Hálószoba 3 Ebédlő Parkolás a zárt udvaron A környék
Caládi Ház - Falusi szálláshely adatai:
cím:
Caládi Ház - Falusi szálláshely
Csíkszentdomokos
Ilus kanyar
telefon:
0036 20 3805166, 0040 744-142-747
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
falusi szálláshely
férőhely:
3 szoba (6 ágy)
tájékoztató árak:
5000 HUF / fő reggelivel

ismertető

Érezd magad otthon

 

Pillants be az igazi székelyek életébe, kóstold meg a tradicionális ízeket, ismerkedj meg a szokásaikkal. Ha többet szeretnél, mint egy szállást, ha szeretnél elbújni egy picit a világ elől, ha egy kis csendre, romantikára vágysz vagy egyszerűen szeretnél egy nagyszerű kiindulási helyszínt Székelyföld, vagy délkelet Erdély bebarangolásához, akkor várunk szeretettel.

Amit nem ígérünk meg, hogy a boltban kapsz tejet, nem fogsz :-), cserébe majd minden második háznál hozzájutsz házitejhez.

 

Csíkszentdomokos, a csíki medence legészakibb és legnagyobb falva, komoly hagyományokkal, melyeket a mai napig szigorúan betartanak. Ha érdekel megtudhatod, hogy mit jelent, hogy a tizeshez tartozol, hogy készül a pityókapálinka és, hogy Csíkban a veréb miért nem madár?

 

A hangulatos családi házban 3 szoba bérelhető, melyek egymásból nyílnak. A fotókon szereplő 1-es hálószobába érkezünk az udvarról, ebből nyílik a 2-es, majd abból a 3-as szoba. Éppen ezért egy időben egyszerre csak egy csoportban/ társaságban érkező vendégeket fogadunk.

A wc/zuhanyzó kintről, az udvarról közelíthető meg külön bejáraton, a konyha/ebédlő szintén. A házban lakik a tulajdonos is, ő külön szobában, külön bejáratot, külön fürdőszobát használ.

A megadott ár tartalmazza a reggelit, a további étkezés megoldható önállóan, de a házinéni kérésre, térítés ellenében szívesen készít ebédet vagy vacsorát. Így lehetőség nyílik az igazi tradicionális ízek megismerésére is. A konyhát a tulajdonos is használja, de a vendégek részére is hozzáférhető, használható. Igény esetén gépi mosásra is lehetőség van.

Az utca és a környék a helyiek által lakott, így bulizásra, hangoskodásra nem alkalmas a szálláshely. A szállás nemdohányzó, de az udvaron megengedett.

 

Amit érdemes látni, kipróbálni

A mesés hegyekkel körbevett székely falu nagyszerű helyszín kirándulások szervezésére. Gyalogos túrákra és nagyobb, székelyföld bejárásához is kiváló kiindulási helyszín.

 

Egyeskő

A Hagymás hegység az Egyeskővel a közepén közvetlen a falu szélén található,  négy turista útvonal közül lehet választani, a tetőre nagyjából 1,5 - 2 óra alatt lehet feljutni.

A bátrabbak és sziklamászásban jártas érdeklődők 25 mászóút közül választhatnak és az igazán bátrak kipróbálhatják magukat azon a pályán, ahol két torony között egy 13 m hosszú „highline” kötelet is kifeszítettek, a felszíntől 60 m magasságban. Bővebb infó a http://www.egyesko.ro/ oldalon található.

Nagyjából 1 órás autózással elérhető a Gyilkos-tó, Békási szoros, délre Európa egyetlen krátertava, a Szent Anna tó, keletre a Gyimesek és nyugati irányban a parajdi sóbánya, szovátai Medve-tó.

Nyáron túrázásra, télen síeléshez tökéletes helyszín.

Caládi Ház - Falusi szálláshely tulajdonságai

Beszélt nyelvek: magyar, angol, román

Szoba paraméterei: konyha, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, zuhanyzó / fürdőkád, mosógép, TV, rádió, egyedi tervezésú-stílusú szobák, internet

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, önellátó, reggeli, félpanzió, konyha, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, mosógép, ebédlő, zárt parkoló, TV, kert, programszervezés, kerti bútorok, házi tej és tejtermékek

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, gyorsétterem, parkoló, síelés, horgászat, természetjárás, erdő/park, vízpart, múzeum, posta, benzinkút, fazekasok, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, gyógyszertár, egészségügyi szolgáltatás