Margaréta Vendégház

Margaréta Vendégház (1) Margaréta Vendégház (2) Margaréta Vendégház (3) Margaréta Vendégház (4) Margaréta Vendégház (5) Margaréta Vendégház (6) Margaréta Vendégház (7) Margaréta Vendégház (8) Margaréta Vendégház (9) Margaréta Vendégház (10) Margaréta Vendégház (11) Margaréta Vendégház (12) Margaréta Vendégház (13) Margaréta Vendégház (14) Margaréta Vendégház (15) Margaréta Vendégház (16) Margaréta Vendégház (17) Margaréta Vendégház (18) Margaréta Vendégház (19) Margaréta Vendégház (20) Margaréta Vendégház (21) Margaréta Vendégház (22) Margaréta Vendégház (23) Margaréta Vendégház (24) Margaréta Vendégház (25) Margaréta Vendégház (26) Margaréta Vendégház (27) Margaréta Vendégház (28) Margaréta Vendégház (29) Margaréta Vendégház (30) Margaréta Vendégház (31) Margaréta Vendégház (32) Margaréta Vendégház (33) Margaréta Vendégház (34) Margaréta Vendégház (35) Margaréta Vendégház (36)
Margaréta Vendégház adatai:
cím:
Margaréta Vendégház
Székelyudvarhely
Rét u. 22.
telefon:
0040-266/210-906, 0040-744/872-127
fax:
0040-744/641-887
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
magánszálláshely, vendégház
szobák:
5
férőhely:
12
ár / fő:
10 - 10 EUR

ismertető

A természet hihetetlen bőkezűséggel ajándékozta meg a Hargita vidékét. Mintha azt akarta volna: ez a hely álljon a legközelebb az ember szívéhez. Az őszinte mosolyú, vendégszerető székelyek marasztalásra késztetnek minden várt és váratlan vendéget. A kadicsfalvi Margaréta vendégházat - Székelyudvarhely külvárosában - a Réz-tető és a Nagy-Küküllő öleli át.

Csendes, családias környezetben a kis vendégház 12 fő részére ad szállást 2 és 3 ágyas szobákban. Külön fürdőszobák és illemhelyiségek gondoskodnak a tisztálkodási lehetőségről.

 

Megismerve a terület nevezetességeinek tárházát, sokszínűségét mindenki megtalálhatja a számára megfelelő és érdekes programlehetőségeket az itt töltött idő alatt. Reméljük, hogy szép élményekkel tele térnek haza.

 

Nagyobb csoportoknak kedvezmény,

gyermekkedvezmény:

3 éves korig ingyenes,

13 éves korig 50% kedvezmény.

 

Szolgáltatások:

 • program szervezés a helyi és környékbeli nevezetességekhez
 • kirándulás szervezés
 • idegenvezetés
 • internet használat
 • masszázs

 

Programok

Székelyudvarhely

Székelyudvarhely történelme a Csicser, a Budvár, a Székely-támadt vár és a Szent Miklós-hegy közé ékelodik. Legosibb története a Budvárnak van, melyet a legenda szerint - a hun királynak - Attilának a testvéröccse Buda épített, és amelyet 1241-ben a tatárok leromboltak. A Budvár mellett található a Csicser, csúcsán az orhely-váracska romjaival. A Székely-támadt vár maradványa amely egykor kolostor volt a központban található. 1562-ben, János Zsigmond idejében, fellázadt a székelység, amely lázadás kudarcba fulladt. Innen ered a Székelytámadt elnevezés. A látványosságai közé tartozik a román kori Jézus-kápolna, a Szent Ferenc-rend kéttornyú temploma és kolostora, a Szent Miklóshegyi római katolikus templom valamint az egész város dísze a Tamási Áron gimnázium.
 

Gyilkos-tó

A Keleti-Kárpátok keblén ringó, legendástörténetu torlasz-tó a Gyilkos-tó, a Nagy Hagymást átszelo Békás-patak csobogása és az ot kíséro meredek sziklabércek, örök élményt varázsolnak a látogatónak.
 

Szent Anna-tó

"Mint nagy tál fenekén a víz, pihen Szent Anna tava, égbenyúló hegyek aljában. Körös-körül fenyvesek koszorúzta hegyek. Járjatok be minden földet, s szebb képet ennél nem találtok". (Benedek Elek) Délkelet-Európa egyedüli épen maradt vulkáni krátertava, mely a Kárpátok kialakulásával összefüggo eroteljes vulkáni tevékenység eredménye. Élovilága szegényes, ami csökkent ásványi anyag tartalmáról tanúskodik, krátere 950 m-es szintig mélyed. Vastag iszaprétege a feltöltodés jele. Ikerkrátere a Mohos elöregedett, vize évezredeken át fokozatosan apadt, majd elmocsarasodott, és mint havasi tozegláp ismeretes.
 

Csíksomlyó

A csíksomlyói barokk kegytemplom "mint osi Mária-kegyhely" nemzeteket és nemzedékeket vonz a nagyságával, szépségével és csodatévo erejével. A pünkösdi zarándoklatokat 1567 óta, vagyis a Tolvajosi gyoztes csata után tartják, annak emlékére, hogy a csíki és a gyergyói katolikusság elhárította szüloföldjérol az eroszakos hittérítés veszélyét. A Napba öltözött Asszonyt ábrázoló reneszánsz kegyszobor a zarándoklatok középpontjában áll.
 

Szováta-fürdő

Történelmi okiratok arról vallanak, hogy már a rómaiak idején kiaknázták a sót és ismerték a sóstavak gyógyhatását is. Szovátán a régi sóbányák helyén, vagy a folyóvizek által a só kioldásával képzett barlangok beomlása folytán sós tavak jöttek létre. A vidéknek jellegzetes képet adnak a csillogó víztükrök. A legismertebb tava, a Medve-tó " amely a nevét a kiterített medveborhöz hasonló alakjáról kapta" a Cseresznyés hegység alatt jött létre. A heliotermikus, rendkívül sós vizu tó gyógyhatása az izületi és noi betegségekben szenvedok gyógyítására szolgál.
 

Fogarasi-havasok

Babits Mihály, a Fogarason élo költo szavai huen vallanak a Déli-Kárpátok gyémánt havasairól, alkonyi lila árnyairól:
"Fellegszeru hegyek,
hegyszeru fellegek,
hol a köd testet ölt,
a ko meg fellebeg,
s alig leírhatón,
alig képzelheton
fátyolos napsugár
szikrázik a teton. "
Az "Erdélyi-Alpok" a magashegyi turizmus kedvelt központja. Sziklafalai és a mellékgerincek éles tarajai, több sziklamászásra alkalmas útvonalat is kínálnak. Magashegyi természeti viszonyoknak megfelelo felszerelés, öltözék szükséges az ide vágyó turistának. Gleccserlépcsok mögött meghúzódó, csillogó tavak a hegység különleges színfoltjai.
 

Panziónktól 5 percre található a Septimia Sport és Szabadidőközpont központ.

 • Az ízekért: elegáns étterem ~ gyorsétterem ~ kávézó és drink bár
 • A kikapcsolódásért: wellness részleg  (medencék, szaunák, pezsgőfürdők)
 • Az egészségért: sóterápiák (sószoba és sósvíz)
 • Az erőnlétért: football-, tenisz-, röplabda-, squashpálya, asztalitenisz
 • A relaxációért: masszázs
 • A szépségért: szolárium
 • Az üzletért: konferenciaterem

 

Margaréta Vendégház tulajdonságai

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, ebédlő, zárt parkoló, TV, kert, udvari tűzhely, társalgó

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, gyorsétterem, kávéház, parkoló, buszparkoló, tenisz, síelés, lovaglás, vadászat, csónakázás, sporteszköz-kölcsönzés, természetjárás, erdő/park, strand, gyógyfürdő, vízpart, szolárium, szauna, múzeum, kastély, vár, emlékmű, színház, mozi, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, egészségügyi szolgáltatás