Kecskés Kúria és Püspök Panzió

Kecskés Kuria Kukucskáló Kiskapu Kert Tornác Elsőszoba Hátsó szoba Fürdőszoba Püspök panzió - bejárat Püspök panzió - udvar Püspök panzió - sütőkemence Püspök panzió - tájház Tájház - tisztaszoba Tájház - tisztaszoba Püspök panzió Püspök panzió Püspök panzió - ebédlő Püspök panzió - ebédlő Püspök panzió - apartman Püspök panzió -apartman Püspök panzió - cifraszoba Püspök panzió - cifraszoba Püspök panzió - tetőtér - apartman Püspök panzió - tetőtér - apartman Népviselet Népviselet Püspök panzio - szoba Püspök panzio - szoba Püspök panzio - szoba Püspök panzio - szoba Püspök panzio - előszoba Püspök panzio - előszoba Püspök panzio - fürdőszoba Püspök panzio - fürdőszoba Püspök panzio - fürdőszoba Püspök panzio - fürdőszoba
Kecskés Kúria és Püspök Panzió adatai:
cím:
Kecskés Kúria és Püspök Panzió
407515   Kalotaszentkirály
291.
telefon:
0040 264-257-580, 0040 745-637-352
fax:
0040 264-257-580
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
kulcsosház, falusi szálláshely 2 napraforgós, falusi szálláshely 3 napraforgós, falusi szálláshely
férőhely:
8 szoba (27 ágy)
2 apartman (8 ágy)
tájékoztató árak:
8 EUR / fő ellátás nélkül
11 EUR / fő reggelivel
18 EUR / fő félpanzióval
24 EUR / fő teljes ellátással

ismertető

» Húsvét Kalotaszegen
» Különleges ajánlat
» Kalotaszegi népzene és néptánctábor
» Fenyőrügyszedő hétvége Kalotaszegen
» Disznóvágás
» Csipkebogyófesztival
» Szilveszter
» Lovasturizmus Kalotaszegen - Nagykalota
» Kalandtúrák
» Hétvége Kalotaszegen

Húsvét Kalotaszegen
Különleges ajánlat
Kalotaszegi népzene és néptánctábor
Fenyőrügyszedő hétvége Kalotaszegen
Disznóvágás
Csipkebogyófesztival
Szilveszter
Lovasturizmus Kalotaszegen - Nagykalota
Kalandtúrák
Hétvége Kalotaszegen

Kecskés kúria

A ház a mai kor követelményeinek megfelelően felújított, 1927-ben épült tornácos parasztház, mely két különbejáratú tágas szobából és egy jól felszerelt konyhából áll.
A férőhelyek száma nyolc. Mindkét szobához 2 db. egyszemélyes és 1 db. emeletes ágy, valamint külön fürdőszoba tartozik zuhanyzóval, WC-vel.

A ház működhet önellátással vagy az étkezés igény szerint a tulajdonosnál is megrendelhető.
A telekhez kert is tartozik gyümölcsfákkal, szőlőlugassal, szalonnasütő hellyel. A gyerekek részére készült egy nagyméretű hinta és egy homokozó .  A kert végében a Tölgy pataka folydogál.

A vendégek gépkocsija az udvaron, biztonságban parkolható.

Ez a csendes, barátságos környezet ideális  hely a kikapcsolódásra, távol a város zajától. 

 

Püspök panzió 

Az 1948-ban épült, eredetileg csűrként működő épületet vendégfogadás céljára alakítottuk át, megőrizve eredeti formáját.
A középső, magasabbik részen a régi csűrkapu nyit egy tágas helyiséget, mely a vendégek fogadására szolgál. Ennek a meghosszabbításában egy teljesen új, modern ebédlő található, mely XX. század eleji hangulatot idéz. Díszítése hagyományosan kalotaszegi. Férőhelyek száma 80.
A Püspök panziónak három szárnya van, mindegyik külön bejárattal.

A)     Bal oldali szárny
 - 1. szoba: 2 db. 1 személyes ágy, saját fürdő – hagyományos, festett bútorzat
 - 2. szoba: 2 db. 1 személyes ágy, saját fürdő – hagyományos, festett bútorzat

Az  1. és 2. szobák az emeleten vannak.

- 3. szoba: 2 db. 1 személyes ágy és egy kétszemélyes kanapé

Ez egy apartman, mely a tetőtérben van. Egy nappaliból és egy hálószobából áll. A fűrdő a hálószobából nyílik. Az előtérben található egy wc fülke is.

 

B) Jobb oldali szárny
- 5. szoba: családok részére ajánlott, tágas helyiség. A bejárati  ajtó egy kisebb társalgóba visz. Innen különbejáratú wc és zuhanyfülke nyílik. Négy lépcsőfok szintkülönbséggel  lépünk a halószobai részre, ahol  4 db. 1 személyes ágy található.
- 6. szoba: családok részére ajánlott, tágas helyiség. A bejárati  ajtó egy kisebb társalgóba visz. Innen különbejáratú wc és zuhanyfülke nyílik. Négy lépcsőfok szintkülönbséggel  lépünk a halószobai részre, ahol  4 db. 1 személyes ágy található.
Mindkét szoba egy közös előtérből  nyílik, és az emeleten található. A szobák egy közös terasszal rendelkeznek, melyről szép kilátás nyílik a falura és a Hármas Kősziklára.

C)      Hátsó szárny
- 7. szoba: 1 db. franciaágy,  1 db. 1 személyes ágy, saját fürdő
- 8. szoba: 1 db. franciaágy, 1 db. 1 személyes ágy,  saját fürdő
- 9.szoba: családok részére ajánlott apartman. Két egybenyíló szobából áll, a fürdő a belső szobából nyílik. A külső szobában 2 db. 1 személyes ágy van, a belsőben pedig 1 db. 1 személyes és 1 db. franciaágy.

A szobák az emeleten találhatók és egy nagy közös társalgóból nyílnak.

Férőhelyek száma összesen 27.

A panzió minősítése 3 margaréta.

Az udvaron egy 1850 - ben épült,  felújított tájház áll, egy tiszta szobával, egy fafaragó műhellyel és egy szoba tányérgyűjteménnyel. A tájházzal  szemben  egy tágas, fedett  terasz  található, festett bútoros konyhasarokkal és egy igazi sütőkemencével. Itt finom kürtőskalács és kenyér elkészítését is be tudjuk mutatni. A panzióhoz egy kert is tartozik, gyümölcsfákkal, a fák között egy nagy méretű hintával.

A vendégek gépkocsija az udvaron, biztonságban parkolható.

 

 

A Kecskés kúriában és a Püspök panzióban osszesen 35 személyt tudunk elszállásolni.

 

 

 

Kecskés Kúria és Püspök Panzió tulajdonságai

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német, román

Szoba paraméterei: hűtőszekrény, WC, zuhanyzó / fürdőkád

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, önellátó, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, konyha, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, ebédlő, zárt parkoló, kert, udvari tűzhely, társalgó, grillezési lehetőség, programszervezés, házi tej és tejtermékek, kerti terasz, játszóhely

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, gyorsétterem, kávéház, parkoló, buszparkoló, síelés, lovaglás, vadászat, horgászat, természetjárás, erdő/park, vízpart, múzeum, kastély, vár, emlékmű, szolgáltatások gyerekeknek, posta, pénzváltás, benzinkút, autókölcsönzés, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, piac, bemutató gazdaság, állatok, gyógyszertár, egészségügyi szolgáltatás