" Cserekert Fogadó "

A Cserekert Fogadó A Cserekert Fogadó A Cserekert Fogadó oldalról A fogadó belülről Terített asztal Vengég várás Fogadjuk a vendégeinket Bemelegítés Előétel Tárkonyos pityókaleves borjuhússal Fokhagymás szaftos szelet natúr krumplival A fogafdó udvara A fogafdó udvara Nagy ház az Alszegi Portán A Nagy Ház elölről Mézeskalács Ház az Alszegi Portán Az Alszegi porta udvara, és a két ház. A gerendaház távolról Cselédház a Kúriánál A kúria udvara Szabadtéri mulatozás A kúria udvara Lovas szekeres kirándulás Kürtős kalács télen-nyáron Disznóvágás Kezdődik a bontás Lovas szánnal a Hargitán A Cserekert Fogadó várpataki nomád kulcsosháza Reggeli mosdás a Vár Patakában A Várpataki Tisztás a házzal
" Cserekert Fogadó " adatai:
cím:
" Cserekert Fogadó "
537298   Csíkrákos
Nr. 185
telefon:
0040 266-379-111, 0040 745-180-649
fax:
0040 266-379-311
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
kulcsosház, panzió **, falusi szálláshely 3 napraforgós, ifjúsági tábor, falusi szálláshely, vendégház, sátorozóhely
férőhely:
13 szoba (32 ágy)
3 apartman
tájékoztató árak:
12 EUR / fő ellátás nélkül
15 EUR / fő reggelivel
20 EUR / fő félpanzióval
25 EUR / fő teljes ellátással

ismertető

» !Esemenyek.pdf
» Megrendelheto_programok.pdf
» Szilveszter Csíkrákoson

Szilveszter Csíkrákoson

A Cserekert Fogadó házigazdája, Kovács Anna-Mária vagyok, családommal és munkatársaimmal együtt szervezzük a csíkrákosi vendéglátást, és működtetjük a fogadót. Jó házi koszttal és szeretettel várjuk minden régi és új vendégünket. Tervezünk egynapos, többnapos és alkalomszerű programokat.

Étkezés: A Cserekert Fogadó Csíkrákos központjában található, rusztikusan berendezett családias légkörű falusi étterem, ahol a jó hangulatban, muzsikaszó mellett közösen elköltött vacsorák, reggelik, közösséggé kovácsolják az ide érkező csoportokat.

Szállás: Félpanziós falusi vendéglátást kínálunk. Az étkezést a Cserekert Fogadóban, a szállást a fogadó Alszegi Portáján (33 férőhely), illetve csíkrákosi családok magánházaiban biztosítjuk, ahol vendégeink élő kapcsolatba kerülhetnek a székely falusi emberrel. (tehénfejés, lekvár főzés… a gyerekeknek érdekesség lehet a malacok, csirkék, csikók, borjak közelsége)

Programház: A Cserei Kúria Cserei Mihály erdélyi történetíró szülőháza. Annak két épületében, valamint zárt udvarán, szabad ég alatt, az almafák árnyékában szervezzük programjaink egy részét.

Csíkrákos Csíkszeredától 13 kilométerre, Északra, a Hargita-hegység lábánál fekszik a teljesen magyar lakosságú, nagy múltú falu. A település központi elhelyezkedése miatt, majdnem egyazon távolságra találhatóak a Székelyföld legnevezetesebb látványosságai.
Így Csíkrákos egy tökéletes kiindulópont a székelyföldi csillagtúrák szervezésben.

Programajánlatunk:

1. Rögzített időpontú programjaink: (egyben letölthető itt)

Dátum:

Hagyományőrző Húsvéti ünnepek Csíkrákoson

ápr. 5 - 9.

Gyógynövény gyűjtő napok

jún. 20 - 24.

Székely Konyha Nyári Egyetem

aug. 6 - 12.

Szilveszter Székelyföldön, Csíkrákoson 2012-2013

dec. 29 - jan. 2.

2.  Megrendelhető programjaink: (egyben letölthető itt)

 

Székely ebéd átutazó csoportoknak

Fáklyás - mesés vacsora

Lovas szekeres piknik Hargitán

Csapatépítő programok, tréner vezetésével

Székely lakodalom csíkrákosi módra

"Ábel a Hargitán" - diáktábor

Bakancskoptató - gyalogtúra

Egynapos csillagtúrák

Tematikus hétvégek télen - nyáron

Hagyományos disznóvágás Csíkrákoson

Lovas-szánnal a Hargitán December 1-től február végéig

 

" Cserekert Fogadó " tulajdonságai

Beszélt nyelvek: magyar, angol, román

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, konyha, tűzhely, hűtőszekrény, zárt parkoló, étterem, kert, udvari tűzhely, kemping, kutya/macska bevihető, társalgó

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, kávéház, parkoló, buszparkoló, tenisz, síelés, lovaglás, vadászat, horgászat, sporteszköz-kölcsönzés, természetjárás, erdő/park, strand, gyógyfürdő, uszoda, vízpart, szolárium, szauna, múzeum, vár, emlékmű, színház, mozi, posta, pénzváltás, benzinkút, fazekasok, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, egészségügyi szolgáltatás