Csatári Panzió és Étterem

Csatári Panzió Étterem csatári logo Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem Csatári Panzió Étterem
Csatári Panzió és Étterem adatai:
cím:
Csatári Panzió és Étterem
537240   Parajd
Tanorok 1145
telefon:
0040 744-641-887, 0040 758-076-610
fax:
0040 266-240-474
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
panzió ***, magánszálláshely, vendégház
férőhely:
16 szoba (52 ágy)
2 apartman (4 ágy)
tájékoztató árak:
40 RON / fő ellátás nélkül
55-60 RON / fő reggelivel
80-90 RON / fő félpanzióval
96-110 RON / fő teljes ellátással

ismertető

» Szilveszter 2012

Szilveszter 2012

Kedves vendégünk!

Mi más lehetne egy fogadós küldetése a világban mint az, hogy néhány napra vagy néhány hétre otthont varázsoljon a betéroknek. Mert a falak, a bútorok, a teto, önmagukban nem válnak otthonná. Tudatában voltunk ennek a ténynek már akkor, amikor a vendégeink kényelmét szolgáló tárgyakat gondos aprólékossággal megterveztük és kiviteleztük, azonban tudtuk, hogy ezt a beruházást csak vendégszeretet révén lehet életre kelteni. Erdélyi konyha legkiválóbb ételeivel ismerkedhet meg. Ételeinket a legfrissebb és legkiválóbb helyi alapanyagokból varázsoljuk az ön asztalára. Számunka az étkezés ünnep ahol halk zene szól, és a látvány harmóniája nyugalmat áraszt. Itt nincs kapkodás és futkosás, az étkezési kultúra igényessége nem engedi.

Kedves vendégünk! Azon munkálkodunk, hogy panziónk eleget tegyen ennek a kihívásnak.
A természet azzal áldotta meg a Parajd környékén lakókat, hogy kincseibol többet juttatott ide, mint más helyekre.      Az itt lakóknak, így nekünk is, az a feladatunk, hogy az emberi testnek és léleknek oly jótékony adottságok megtapasztalásához a leheto legjobb feltételeket nyújtsuk.

Ma már nem fogadósról és vándorról, hanem szállásadóról és turistáról beszél a szakma. Meggyozodésünk, hogy a megnevezések mögött a lényeg csak keveset változott. Kényelmet nyújtani a kiinduláshoz és a visszatéréshez. A felüdüléshez, a feltöltődéshez, a pihenéshez vagy éppen a gyógyuláshoz. A magunk során ezt a kényelmet és ezeket a feltételeket megtoldjuk egy mosollyal egy kedves szóval vagy éppen egy házi ízzel!


Szívesen látjuk!


Kirándulási lehetőségek
 


Szováta, Parajd
Európai hírű üdülőváros. Legnagyobb kincse a völgykatlanban fekvő Medve-tó, amely az ország legnagyobb hőtároló tava. Alakja egy kiterített medvebőrhöz hasonlít, valószínűleg innen kapta a nevét. Vize tömény sósvíz, a vízben oldott sómennyisséget 66 ezer tonnára becsülik, hőmerséklete rétegenként változó. Bizonyos mélységekben az 50-70C-ot is eléri. A tó vizében szinte alig lehet úszni, mert a tömény sóoldatban valósággal lebeg az ember. A tónak otthont adó völgykatlan különlegesen szélmentes, déli irányban nyitott, sok napsütéssel, pormentes levegővel, így valóban zavartalan üdülést ígér. Parajdon van Erdély egyik legismertebb sóbányája, és ezen a környéken fakad Erdély legtöbb forrása. Bányáit már a romaiak is műveltek, és sós fürdői ma is látogatottak. Ritka nevezetessége a bányatelep fölött emelkedő hegy hatalmas sósziklája. A sóbányába a látogatókat, asztmás betegeket autóbusz viszi le. Itt asztmás kezelő működik. A település másik nevezetessége a mezotermális sósfürdő. A fürdő 2200 méteres mélyfúrásból nyeri a vizet, a 46 C-o.  


Székelyudvarhely
Székelyudvarhely történelme a Csicser, a Budvár, a Székely-támadt vár és a Szent Miklós-hegy közé ékelodik. Legosibb története a Budvárnak van, melyet a legenda szerint - a hun királynak - Attilának a testvéröccse Buda épített, és amelyet 1241-ben a tatárok leromboltak. A Budvár mellett található a Csicser, csúcsán az orhely-váracska romjaival. A Székely-támadt vár maradványa amely egykor kolostor volt a központban található. 1562-ben, János Zsigmond idejében, fellázadt a székelység, amely lázadás kudarcba fulladt. Innen ered a Székelytámadt elnevezés. A látványosságai közé tartozik a román kori Jézus-kápolna, a Szent Ferenc-rend kéttornyú temploma és kolostora, a Szent Miklóshegyi római katolikus templom valamint az egész város dísze a Tamási Áron gimnázium.


Hargitafürdő
A település a Csicsói-Hargita sűrű fenyvesei között fekszik, 1350 méter tengerszint feletti magasságban. Elnevezését egykori borvizes meleg fürdőjének és a száraz gázömléseinek köszönheti. Az ide vezető, jó minőségű autóút ellenére a fürdőt 1950-ben teljesen felszámolták, csak a mofetta üzemel nyáron. A környéken található borvizek és az alhavasi klíma kitűnő alkalmat nyújt üdülésre, sportolásra. A korán lehulló hó és a felvonókkal ellátott sípályák a sízők paradicsomává teszik a települést.  


Gyergyószárhegy
Gyergyószárhegy 6 km-re található Gtergyótól. Kialakulását a XII-XIII századra teszik, nevét valószínűleg a hegyről kapta Szárhegy azaz Tar hegy. A falura nagy hatással volt a Lázár család jelenléte melynek emlékét a Lázár-kastély őrzi. A kastélyt a XV. században kezdték el építeni. A történelem forgatagában sok mindenen keresztül ment és a kastélyt többször lerombolták, renoválási munkálatai most is folyamatban vannak.  
A XVII században kap a falu a kastély által fontos szerepet hiszen a Székelyföldre látogató fejedelmek, sőt királyok is itt szálltak meg. A medencét többször támadták a törökök, tatárok. Ezeket a falu és lakossága is gyakran megsínylette. A gyergyóiak és tatárok közti csatározásokra emlékeztet a település határában található Tatárdomb mely alá a vereséget szenvedett tatárok tetemeit temették. A faluban egy Ferences kolostor is van amelyet már az 1600-as években el kezdtek építeni. A faluban művésztelep működik 1974- től és azóta minden év augusztusában itt találkoznak a képzőművészek.  


Gyímesek
A Gyímesekben a csángók népszokásaival, kultúrájával ismerkedhetnek meg. A Gyimesi-szoros a Tatros völgyének legérdekesebb szakasza. A történelmi határ ezen a szakaszon a Csülemér gerinc közelében ereszkedett alá, a Csülemér-patak völgyében egészen a Tatrosba való ömléséig. Itt állították fel az 59. számú határoszlopot. Megtekinthető az egykori vámhivatal, a fináncok épületeinek romjai és régi raktárhelyiségek alapjai.  


Mohos tőzegláp, Bálványos
A Mohos-tőzegláp hajdani kiterjedt víztükre a négyszerese volt a Szent Anna-tó felületének. A Mohos-tó évezredeken át egyre apadt, és lassan elmocsarasodott, igazi magashegyi felláppá változva. Huzamosabb esőzések idején a 10 méter vastag iszapos tőzegréteg úgy megtelik vízzel, mint a szivacs, és akár az elkószált szarvasmarhát is képes elnyelni. A tőzeg az évezredek során elhalt tőzegmohák tömkelegéből halmozódott fel. A tőzegláp területén számos nyílt vízfelület, úgynevezett tószem és különböző növényritkaságok is találhatók. A környezetvédők egy keskeny fahidat építettek az ingoványos talaj fölé, amelyen a láp egy része bejárható.  


Bálványos-vár a vidék egyik kora-középkori vára, építését történészek a XI-XII. századra teszik. A XIV. században már az Apor család birtokolta, akik valószínűleg királyi adományként kapták. Állítólag ősi várukba rejtőzve áldoztak pogány kori bálványaiknak, és csak Béla király tudta őket a kersztény hitre téríteni. A belső-tornyos, szabálytalan alaprajzú várak közé tartozik. A hegy legmagasabb pontja 1041 méteres, itt található az öregtorony, amely a legrégebben épült, ezt követte a belső, majd a külső várfal. Feltételezések szerint a belső fal IV. Béla idejében (1235), míg a külső IV. László uralkodása idején, 1272-1290 között épült. Egyetlen négyszögű tornyának romjairól káprázatos kilátás nyílik az alatta elhelyezkedő fürdőhelyre. A 20 m magas öregtorony az 1970-es földrengés alkalmával omlott le, és kapta mai, csonka formáját.  


Gyilkos-tó, Békás-szoros
A Keleti-Kárpátok keblén ringó, legendástörténetu torlasz-tó a Gyilkos-tó, a Nagy Hagymást átszelo Békás-patak csobogása és az ot kíséro meredek sziklabércek, örök élményt varázsolnak a látogatónak.  
A Békás-szoros a Keleti-Kárpátok legnagyobb hasadékvölgye. A szorosban sétálva 200-300 méter magas sziklafalak tornyosulnak a gyalogos fölé, a szűk völgyben pedig, a falak között kanyargó út mellett ott zúg a Békás-patak, amely később a Gyilkos-tóba ömlik, s amelynek esése a szoros kijáratáig 200 méter. Ez a hely a hegymászók valódi paradicsoma, a függőleges falak látványa feledhetetlen emléket nyújt.  


Szent Anna-tó, Tusnád
Tusnád nemzetközi hírnek örvendő látványosság, Alcsíkban az egyetlen városjogú település. Ezt a címet gyógyfürdőinek és ásványvizeinek, borvízforrásainak köszönheti. Számtalan gyalogtúra szervezhető: a Sólyomkőre, a Tusnádfürdői-szorosba, a tusnádi Vártetőre, a Szent Anna-tóhoz.  
"Mint nagy tál fenekén a víz, pihen Szent Anna tava, égbenyúló hegyek aljában. Körös-körül fenyvesek koszorúzta hegyek. Járjatok be minden földet, s szebb képet ennél nem találtok". (Benedek Elek) Délkelet-Európa egyedüli épen maradt vulkáni krátertava, mely a Kárpátok kialakulásával összefüggo eroteljes vulkáni tevékenység eredménye. Élovilága szegényes, ami csökkent ásványi anyag tartalmáról tanúskodik, krátere 950 m-es szintig mélyed. Vastag iszaprétege a feltöltodés jele. Ikerkrátere a Mohos elöregedett, vize évezredeken át fokozatosan apadt, majd elmocsarasodott, és mint havasi tozegláp ismeretes.  


Csíksomlyó
A csíksomlyói barokk kegytemplom "mint osi Mária-kegyhely" nemzeteket és nemzedékeket vonz a nagyságával, szépségével és csodatévo erejével. A pünkösdi zarándoklatokat 1567 óta, vagyis a Tolvajosi gyoztes csata után tartják, annak emlékére, hogy a csíki és a gyergyói katolikusság elhárította szüloföldjérol az eroszakos hittérítés veszélyét. A Napba öltözött Asszonyt ábrázoló reneszánsz kegyszobor a zarándoklatok középpontjában áll.  


Fogarasi-havasok
Babits Mihály, a Fogarason élo költo szavai huen vallanak a Déli-Kárpátok gyémánt havasairól, alkonyi lila árnyairól: "Fellegszeru hegyek, hegyszeru fellegek, hol a köd testet ölt, a ko meg fellebeg, s alig leírhatón, alig képzelheton fátyolos napsugár szikrázik a teton. " Az "Erdélyi-Alpok" a magashegyi turizmus kedvelt központja. Sziklafalai és a mellékgerincek éles tarajai, több sziklamászásra alkalmas útvonalat is kínálnak. Magashegyi természeti viszonyoknak megfelelo felszerelés, öltözék szükséges az ide vágyó turistának. Gleccserlépcsok mögött meghúzódó, csillogó tavak a hegység különleges színfoltjai.  

Csatári Panzió és Étterem tulajdonságai

Beszélt nyelvek: magyar, angol

Szoba paraméterei: konyha, tűzhely, hűtőszekrény, WC, zuhanyzó / fürdőkád, TV, internet, Konferencia terem

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, önellátó, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, konyha, tűzhely, mikro, hűtőszekrény, mosógép, ebédlő, parkoló, zárt parkoló, buszparkoló, étterem, büfé, bár, TV, telefon, kert, udvari tűzhely, pénzváltás, társalgó, grillezési lehetőség, pónilovaglás, kenyérsütés kemencében, grillező, napozó ágy, taxi rendelés, kerti bútorok, házi tej és tejtermékek, kerti terasz, napozóterasz, kerti bútor, játszóhely, játszótér, kézimasszázs

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, gyorsétterem, kávéház, parkoló, buszparkoló, tenisz, síelés, lovaglás, vadászat, horgászat, csónakázás, sporteszköz-kölcsönzés, természetjárás, kemping, erdő/park, strand, gyógyfürdő, uszoda, vízpart, szolárium, szauna, múzeum, vár, emlékmű, színház, állatkert, szolgáltatások gyerekeknek, posta, pénzváltás, benzinkút, autókölcsönzés, borkóstolás, fazekasok, disco, piac, állatok, gyógyszertár, egészségügyi szolgáltatás


Csatári Panzió és Étterem letölthető dokumentumok

» Szilveszter 2012