Stefánia Panzió

Stefánia Panzió (1) Stefánia Panzió (2) Stefánia Panzió (3) Stefánia Panzió (4) Stefánia Panzió (5) Stefánia Panzió (6) Stefánia Panzió (7) Stefánia Panzió (8) Stefánia Panzió (9) Stefánia Panzió (10) Stefánia Panzió (11) Stefánia Panzió (12) Stefánia Panzió (13) Stefánia Panzió (14) Stefánia Panzió (15) Stefánia Panzió (16) Stefánia Panzió (17) Stefánia Panzió (18)
Stefánia Panzió adatai:
cím:
Stefánia Panzió
537240   Parajd
Görgényalja 904.
telefon:
0040 744-306-439
nyitva:
egész évben
szállás típusa:
panzió ***, falusi szálláshely
férőhely:
6 szoba

ismertető

A Sóvidék szivében elhelyezkedő Parajd elsősorban a sóbányájáról ismert, amelynek környéke turisztikai látványosságban igen gazdag: Sóbánya, ószoros, Sós fürdők, a szovátai Medve tó, Mogyorósi tó, a kerámiai és népművészeti központ Korond, a bucsini kabannák és sipályák, a vármezői pisztrángtavak, a bözödi "elsülyedt falú", az énlakai unitárius templom a róvásirás felirattal, a kőrispataki Szalmakalap múzeum és még sorolhatnánk !
       A Stefánia Panzió egy felújitott paraszti házra épül, megőrizve annak rusztikus szépségét és a székely házak épitészeti jellegét. A panzió a parajdi sóbányától kb. 800 m-re helyezkedik el egy csendes kis utcában, autóparkolásra alkalmas nagy udvarral és kerttel övezve.

Egy csendes kis utcában, a hegy lábánál, a fenyvesekhez közel és a csörgedező Küküllő mellett várja kedves vendégeit a Stefánia Panzió. Hagyományőrző jellegével betekintést nyújt a múltba, a kultúrába és a parasztosan berendezett konyhában felkinálja a finomabbnál-finomabb székely ételek változatosságát!

Különböző programokat is szervezünk :

  • kirándulás a régi sóbánya területére idegenvezető kiséretében,
  • történelmi és földrajzi előadás
  • Falulátogatás és bemutatás történelmi és kulturális szempontból, idegenvezető segitségével
  • Kirándulás a Rabsonné-várához, szekérrel, falatozó kosárral, idegenvezetővel, regélés a múltról !
  • Töltöttkáposzta fesztivál, szeptemberben
Stefánia Panzió tulajdonságai

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német, francia, román, spanyol

Szoba paraméterei: hűtőszekrény, minibár, WC, zuhanyzó / fürdőkád, TV, egyedi tervezésú-stílusú szobák, internet

Szállás szolgáltatásai: WC, zuhanyzó/fürdőkád, reggeli, félpanzió, teljes ellátás, hűtőszekrény, ebédlő, parkoló, zárt parkoló, TV, telefon, kert, udvari tűzhely, kutya/macska bevihető, társalgó, grillezési lehetőség, programszervezés, kenyérsütés kemencében, kerti bútorok, házi tej és tejtermékek, kerékpár kölcsönzés

Környék szolgáltatásai: élelmiszerbolt, étterem, cukrászda, gyorsétterem, kávéház, parkoló, buszparkoló, síelés, vadászat, horgászat, sporteszköz-kölcsönzés, természetjárás, erdő/park, strand, gyógyfürdő, uszoda, vízpart, szolárium, szauna, múzeum, vár, emlékmű, mozi, posta, pénzváltás, benzinkút, autókölcsönzés, borkóstolás, fazekasok, fodrász, kozmetikai szolgáltatás, disco, piac, gyógyszertár, egészségügyi szolgáltatás